Selamat Tahun Baru 2017 Dari Blog Hafizi Hamsan

Selamat Tahun Baru 2017 Dari Blog Hafizi Hamsan kepada pembaca setia yang pernah berkunjung ke laman blog Hafizi Hamsan yang berasal dan berpengkalan di Melaka. Sebagai seorang blogger melaka malaysia kita perlu bersama-sama berganding bahu dalam memastikan setiap penulisan dari Laman Blogger Terkenal Di Melaka. Baiklah kini berakhirlah tahun 2016, apakah azam baru anda? Semestinya banyak bukan Azam anda. Ye Tahniah bagi mereka yang telah gapai Impian pada Azam tahun lalu 2016. Bagi saya memang perlu perancang untuk anda berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat.  Lebih lebih lagi bagi yang dah berumahtangga yang memerlukan kiraan bajet 2017 dengan betul.

Beringatlah sebelum terlambat,bagi yang tiada akaun simpanan pelaburan? pergi lah sign up segera cari lah consultant yang dekat dengan anda. Saya agen pelaburan unit amanah cawangan negeri melaka dan seluruh malaysia ini number saya 013-6265107. Selamat Tahun Baru 2017 Dari Blog Hafizi Hamsan tidak jugak dilupakan kepada rakan rakan saya yang sentiasa memberi sokongan kepada penulisan kerjaya sebagai Blogger Melaka Terbaik.

Bagi yang muda dan berkeluarga masih tercari-cari agen insuran diri dan perlindungan keluarga serta pengurusan harta pusaka boleh lah sign up segera. Antara insuran sesuai untuk umat Islam ialah Takaful Ikhlas.

Kenapa Takaful Ikhlas Sebagai Insuran Perlindungan Diri?

1- Takaful Ikhlas menawarkan plan asas (basic plan) serendah rm80, ini sesuai untuk mereka yang berpendapatan bawah rm1000 sebulan. Saya amat menekankan bagi mereka yang belum anda apa apa insuran diri silalah daftar segera, tak kiralah dengan saya or rakan-rakan anda yang ada agent code insuran. Ini kerana Tauke Pinjam Wang Peribadi pun ambil Insuran Diri bulan bulan bayar pada saya. Itu orang yang dah banyak duit and duit, kita ini orang yang makan gaji tapi amboi belagak macam tauke besar sebab rasa duit dalam bank dapat bayar Rawatan pembedahan RM10,000 secara tunai. Tapi hakikatnya, anak demam pun pergi farmasi beli ubat rm5. Dimana tanggungjawab kita sebagai ketua keluarga?? Jadi anda belum terlambat lagi kerana saya boleh membantu anda dengan menyesuaikan Kos Insuran Anda Secara Bulan. (Agent Takaful Ikhlas Melaka Malaysia – 013-6265107 Hafizi)

2- Ada Pampasan awalan serta alaun wad yang bersesuaian dengan Plan Bulanan Anda. Ya kita boleh kekal bayaran plan internet sebulan rm188 sebulan tapi tak ada insuran diri. Dek kerana tidak pernah terkena penyakit atau musibah yang menimpa. Insuran berserta Medical Kad Serendah rm150 susah kita nak berikan sedikit ruang. Tahukah anda tahu kos perubatan bakal naik menjelang 2017 tanpa kita sedar. Kalau rasa kita sakit dan boleh hidup dalam hospital kerajaan? anda boleh benci Agen Insuran macam saya. Tapi ingat kita gaji rm3k ke rm4k tapi masih belum ada insuran diri. Betul ke Betul? (Agent Takaful Ikhlas Melaka Malaysia – 013-6265107 Hafizi)

3- Paling penting ada Badal Haji (Upah Haji setelah peserta policy insuran meningal dunia), kenapa saya cakap ini sangat penting? ianya kerana salah satu seruan Ilahi. Tahukah anda jika anda mati adakah ada keluarga atau rakan anda kerjakan badal haji untuk anda? Kalau ada ALHAMDULILAH, jika tiada? Jom sign up Takaful Ikhlas sekarang. Jangan takut untuk menyimpan di Takaful Ikhlas.(Agent Takaful Ikhlas Melaka Malaysia – 013-6265107 Hafizi)

4- Ada Simpanan Pelaburan after 20 tahun, jadi tidaklah rugi dengan apa yang anda belanjakan untuk jaga diri anda disamping memohon perlindungan dari ALLAH S.W.T. (Agent Takaful Ikhlas Melaka Malaysia – 013-6265107 Hafizi) 

Diakhir Kata, Selamat Tahun Baru 2017 Dari Blog Hafizi Hamsan kepada pembaca dan sila share segala cerita saya.

Sekian Terima Kasih.

 

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

2 thoughts on “Selamat Tahun Baru 2017 Dari Blog Hafizi Hamsan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge