Percutian Untuk Kanak-Kanak Tadika

Assalamualaikum,Percutian Untuk Kanak-Kanak Tadika sering menjadi kesukaran bagi para guru dan pembantu guru tadika dalam menjalankan program dengan berhasil. Mungkin ramai yang tidak tahu akan kelebihan jika anda membuat perancangan awal seperti:

1-menyenaraikan tempat-tempat yang sesuai untuk pelajar tadika serta keluarga mereka, seperti tempat-tempat yang mempunyai unsur pembelajaran yang menarik.
2-menyarankan kepada ibu bapa dan penjaga pelajar tadika tentang tarikh dan tentiatif program.
3-membuat tempahan awal jika sudah mempunyai tempat untuk dikunjungi agar anda dapat disambung dengan meriah.

taman rama-rama melaka

 

taman rama-rama malaysia

Pada minggu lepas saya telah mengikut rombongan kanak-kanak tadika ke taman rama-rama ayer keroh Melaka. Memang menyeronokkan sebab last pergi sini masa tadika juga dengan mak saya sebagai pembantu tadika yang bergerak sebagai pengantur para pelajar. Lokasi yang popular dan amat sesuai untuk mereka yang ingin membuat rombongan cik kiah hehe. Jadinya amat sesuailah jika anda ingin membuat percutian untuk kanak-kanak tadika.

rama-rama
Dari ulat jadi kepompong tidur lena dalam kelongsong, sama waktu kepompong pecah jadilah rama-rama yang indah.

Aktiviti Soal Jawab Mengenai Haiwan Dalam Taman Rama-Rama

IMG_0362

IMG_0292

Jangan risau tiket murah je dan siap ada aktiviti dan hadiah lagi untuk anda tapi kena buat tempahan dulu la ye.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “Percutian Untuk Kanak-Kanak Tadika

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge