SANTAIUncategorized

Riadah Bersama Keluarga

Riadah Bersama Keluarga adalah menjadi tanggungjawab setiap semua manusia. Riadah boleh dikatakan salah satu penyebab kita akan menjadi mesra dan lebih rapat dengan ahli keluarga. Dalam islam turut menitikberatkan tanggungjawab beriadah bersama keluarga. Hal ini telah nyata diperlihatkan jika kita mempunyai sebuah keluarga sudah pasti kita inginkan yang terbaik buat keluarga.

Kehidupan seharian bukan untuk dimegah-megahkan dengan kemewahan dan kekayaan tapi harus dibanggakan jika anda ada masa bersama keluarga untuk beriadah. Tidak perlukan waktu yang lama jika anda ada masa selama 10 minit ianya sudah memadai bagi keluarga, Sebagai contoh:

1- Berehat di halaman rumah sambil siram pokok bungga melur taman tepi kolam.

2-Bagi ikan makan sambil berborak dan bermesra.

riadah bersama keluarga

 

hafizihamsan

 

3-Pergi ke tempat-tempat peranginan atau bercuti bersama keluarga.

 

Beriadah ni tak semestinya perlu mengeluarkan wang sebaliknya perlukan bimbingan keluarga yang sporting dan sering berfikiran terbuka dan yang penting tidak ada sifat pentingkan diri. Masa dengan keluarga Masa dengan Kerja perlu dibahagikan dengan seadilnya.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “Riadah Bersama Keluarga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial