Tempat Menarik Di Melaka Bersama TRAVELOKA Malaysia

Tempat Menarik Di Melaka Bersama TRAVELOKA Malaysia adalah salah satu platform yang terbaik. Jika anda seorang yang gemarkan makanan, berkunjunglah ke Bandar Hilir Melaka kerana disinilah korang dapat merasa Asam Pedas original Melaka. Disini juga terdapat deretan kedai makan yang menawarkan pengalaman makanan tradisional negeri Melaka. Jika korang gemar membeli belah, Mahkota Parade dan Dataran Pahlawan adalah tempat yang wajib korang kunjungi. Jika korang ingin merasai pengalaman sejarah keagungan Melaka, korang boleh melawat Istana Kesultanan Melaka yang terletak berhampiran Kota A Famosa.

 

Antara 3 Tempat Menarik Di Melaka Bersama TRAVELOKA Malaysia:

1. Masbro Village

Jika nak ala-ala bercuti di oversea bersama traveloka, inilah hotel melaka yang paling tepat untuk jiwa hipster. Hotel ini terletak di Paya Rumput dan jaraknya 7KM dari pusat bandar Melaka.Ditambah dengan keunikan bangunannya yang berbentuk segitiga, hotel ini menampilkan gaya percutian Inggeris yang cantik dan mempersonakan. Setiap bilik hanya dibenarkan untuk 4-6 pax sahaja dan setiap pertambahan akan dicaj RM30 per pax.

Antara kemudahan kepada pelanggan seperti peti ais, katil di kedua-dua tingkat, penghawa dingin dan bilik mandi yang dilengkapi dengan pemanas air. Yang paling penting adalah privasi korang terjaga kerana hotel ini stictly untuk pelanggan sahaja. So, bagi korang yang nak photoshoot ala-ala eropah tu, tunggu apa lagi, berkunjunglah ke Masbro Village!

2. The Straits Hotel & Suites managed by Topotels

Pernahkah korang terbayang untuk menginap dan bermalam diatas bas? Mesti mustahil kan. Kini tidak lagi, memperkenalkan antara best hotel di Melaka adalah The Straits Hotel & Suites yang terletak di bandar Melaka. Tempat ini terletak berhampiran pelbagai jenis tempat bersejarah seperti A Famosa Fort, St Paul’s Hill, Stadthuys Buildings, Melaka River Cruise dan Jonker Walk. Lebih menarik lagi apabila anda dan keluarga berpeluang merasai keindahan pemandangan bandaraya Melaka pada waktu malam.

Isikan masa malam dengan merajinkan diri untuk explore di sekitar Jonker Walk yang mana terdapat banyak kedai yang korang boleh beli sebagai cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan. Selain itu, pada sebelah petangnya, terdapat deretan gerai dan kedai makan untuk anda minum petang dan melepak bersama teman dan keluarga. Kalau dah menginap di sini, jangan lupa untuk menikmati minuman trademark bandaraya ini iaitu Coconut Shake!

3. Homestay Limastiga Umbai Melaka

Jika korang merupakan pencinta kedamaian dan ingin lari dari kesibukan kota, inilah tempatnya, Homestay Limastiga! Homestay ini terletak di Umbai, Melaka. Kalau korang merupakan nature lover, maka ini adalah tempat yang mesti tersenarai dalam wish list korang. Mengambil masa 15 minit perjalanan dari Bandar Melaka, Homestay ini menggabungkan senibina moden dan juga tradisional yang akan memegunkan sesiapa yang melihatnya. Ditambah lagi dengan keindahan alam semulajadi de sekitarnya, korang pasti tidak puas untuk berkunjung ke sini. Sebelum terlupa, suka diingatkan Limastiga ini merupakan homestay private hanya untuk muslim sahaja, so for non-muslim, we are really sorry.

So mesti korang nak tahu apa yang boleh dilakukan di hotel ni? Jawapannya pool! Nak tahu kenapa? Poolnya dibuka 24 hours, so kalau korang nak berendam dari maghrib sampai turun embun pun boleh. Dah nama pun private homestay kan. So this one really interesting for those yang datang with big family ke, kawan-kawan ke, memang nice lah! Plus, dekat sini, korang jalan kaki je untuk menikmati makanan laut popular dan fresh. Pelbagai hidangan best boleh korang rasa kat sini macam ikan bakar, sotong celup tepung dan banyak lagi! So, apa lagi, rancang percutian korang dan nikmati keindahan Homestay Limastiga.

There are lot more hotel in Malacca, so you guys get to choose from many choices. Happy planning for holidays guys ! Tempat Menarik Di Melaka Bersama TRAVELOKA Malaysia sentiasa membahagiakan anda bersama keluarga tersayang. Apabila berkunjung ke sini, korang tak perlu risau kerana terdapat pelbagai hotel-hotel menarik yang ditawarkan oleh Traveloka dengan harga yang berpatutan! Check out bagi mendapatkan informasi dan harga yang ditawarkan oleh Traveloka! Ini adalah beberapa suggestion Melaka hotels dan tempat menarik di Melaka Bersama Traveloka yang boleh korang checkout.

Sekian Terima Kasih, perkongsian dari Saya Penulis Hebat Hafizi Hamsan Network. Jika ingin dapatkan promosi hebat dari Traveloka klik Sini!

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

2 thoughts on “Tempat Menarik Di Melaka Bersama TRAVELOKA Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge