Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam?

Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam? baru baru ni kena demam batuk,erm memang dah lama juga tak demam. Tapi bile kena je demam memang akan package sekali dengan batuk tapi kena redha kerana sakit adalah penghapus dosa. Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam? Kalau diceritakan apa yang sesuai untuk merawat demam manja ni memang banyak lagi petua yang boleh diguna pakai.

Tapi kalau kita ingat balik zaman kecit kecit dulu kalau demam mesti p jumpe tok tangkal nak rawat demam. Sebelum nak pergi rumah tok tu kenalah bawak siap siap air. Air biasa ke? Oh tidak anda kena bawak air penawar iaitu kelapa muda bukan kelapa tua. Kelapa tua nak buat santan,lagi tua lagi bagus. Kalau demam campak pun air kelapa muda lah penawarnya. Kelebihan air kelapa memang unik dan banyak memberi manfaat kepada kita semua. Jadilah seperti Kelapa makin tua makin berguna ye.

Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam?Kalau ikutkan sakit kena makan ubat tapi ada jenis demam memang tak makan saman kerana demam itu semulajadi. Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam? Kalau anda jarang kena demam sekali kena demam of coz anda akan rasa lemah badan. Boleh dikatakan nak tidur jela sepanjang hari,tapi kalau kena demam yang susah nak baik.

Saya syorkan anda minum Air Kelapa Muda sebiji tak perlu jumpa tok tangkal sebab dah tak ada dah orang nak tangkal air kelapa. Apa yang anda perlu buat? selawat 3 kali dan Baca Bismillah, yakin penyakit datang dari Allah dan dialah penyembuh kepada sakit itu. Tapi kini air kelapa muda sudah bertukar menjadi Coconut Shake yang bermula di Coconut Shake klebang Melaka dan batu berendam Melaka.

Sekian Sahaja dari saya Hafizi Hamsan. Ikhlas menulis untuk perkongsian. Saya Ikhlas Anda Bagaimana? Berminat menyimpan dan memiliki Policy Life Insurance Boleh whatsapp sini 0136265107. Setiap pemberian ada balasannya.

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

4 thoughts on “Betul Ke Air Kelapa Muda Boleh Rawat Demam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge