Kenapa Mesti Jadi Blogger?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua, nak tahu juga kan Kenapa Mesti Jadi Blogger? Memang ramai yang kini telah kenal ape itu blog dan apa itu blogger kan? Bukan mudah nak jadi penulis dan seorang ahli karyawan tapi dengan adanya platform blogger.com dan pelbagai lagi adalaah satu langkah pertama untuk berjinak dalam dunia penulis. Tak ramai yang minat untuk menulis betul tak? Dulu masa zaman sekolah pun tak minat menulis tapi menulis karangan untuk exam. Tapi bila anda berkeinginan untuk berniaga online nak promote produk dan nak jadi famous dengan blogging dan jadi blogger dikenali ramai.

 

Kenapa Mesti Jadi Blogger? mesti ramai ada ciri-ciri tersendiri dalam penulis di blog mereka. Ada yang jadi blogger sebab nak berniaga dan ada jugak yang suka santai dan macam-macam kerenah. Hehe..tapi jangan khuathir sebab jadi blogger banyak faedah sendiri yang penting kita kena ikhlas dan jujur dalam penulisan. Kalau mula dengan niat baik sudah pasti jalan kebaikan akan muncul dan membuahkan hasil yang terbaik. Selain itu, kalau nak jadi blogger jangan sekarat jalan lah teruskan walau banyak sangat dugaan yang membuatkan anda terhenti seketika.

Mungkin Nampak macam syok sendiri jika tiada pembaca ke blog kita sendiri tapi jangan bimbang dan putus asa. Sebagai blogger anda kena terus maju dan bangkit dengan memberikan komen yang baik dan bernas ke blog blog yang lain dan terperlu sangat cari blogger yang famous carilah blogger yang baru-baru nak mula supaya kita sama-sama majukan dunia penulisan dan perkongsian sebagai blogger yang sihat dan mesra alam. Anda bakal tahu Kenapa Mesti Jadi Blogger?

Sekian Terima Kasih.

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

10 thoughts on “Kenapa Mesti Jadi Blogger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge