Pakej Percutian Di Pulau Besar Melaka Termurah

Misteri Pulau Besar Melaka ramai yang tidak tahu. Nak pergi pulau yang cantik cantik tak mampu jadi buatlah review Pakej Percutian Di Pulau Besar Melaka Termurah serendah rm15 sahaja. Percaya atau tidak memang jimat pergi ke pulau besau sebab nya banyak benda kita boleh buat didalam kawasan pulau besar tu.

pulau besar
Persekitaran yang seperti terjaga rapi

 

pulau besar melaka

Kebanyakkan orang melaka area situ memang tak tahu pun pasal keindahan dan keunikkan pulau besar sebabnya dikaitkan dengan kisah kisah misteri dan terlalu banyak aktiviti pemujaan dan syirik. Kini dengan adanya penglibatan tegas dari kerajaan Negeri Melaka dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Melaka JAIM Pakej Percutian Di Pulau Besar Melaka Termurah dapat berjalan dengan lancar dan selamat.

kawasan pulau besar

Antara Persediaan Untuk Pakej Percutian Di Pulau Besar Melaka Termurah:

  1. Pastikan semak jadual perjalanan bagi feri di Anjung Batu, setahu saya untuk waktu 8.30 pagi sudah tiada lagi paling awal 10.30 pagi dari jeti anjung batu ke jeti pulau besar. Jangan risau masa kat kaunter ada disediakan sekeping kertas berbentuk jadual perjalanan feri. Tetapi jika anda tak mau naik feri boleh naik bot laju tapi bayaran satu bot tu dalam rm80 boleh lah dapatkan contact dari orang nelayan di jeti pantai siring atau jeti pengkalan umbai.
  2. Pastikan anda tidak membawa benda terlarang seperti arak, dan sewaktunya. Yang penting datang niat kena lah baik so semuanya akan jadi baik. Pulau besar ni tenang dan sunyi sesuai untuk anda tenangkan diri dalam sehari.
  3. Jika nak mandi boleh lah prepare baju ye,pastikan mandi dibahagian jeti anda akan lihat kawasan air jernih serta batu karang yang semakin membiak. Kalau dulu bahagian belakang memang cantik untuk mandi tapi kalau air pasang memang airnya kotor disebabkan banyak sampah yang dibuang oleh orang yang tiada tangan. Paham-paham jela ye.
  4. Last sekali pasal makanan jangan risau kat pulau besar makanan semuanya murah dan sedap pilih sahaja tempat,tapi kalau takut kedai tutup sediakan makanan ringan dari rumah seperti sandwich dan lain-lain. Dan ingin mengingatkan jangan takut untuk berjalan kaki keliling pulau sebab perkhidmatan motor sewa disediakn tapi agak mahal sedikit tapi untuk ronda ronda jimat sikit masa.
kawasan chalet yang masih beroperasi tetapi ada yang sudah usang dan rosak
kawasan chalet yang masih beroperasi tetapi ada yang sudah usang dan rosak

 

kalau ombak besar air akan kelihatan keruh
kalau ombak besar air akan kelihatan keruh

 

Sekian Terima Kasih.

 

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

4 thoughts on “Pakej Percutian Di Pulau Besar Melaka Termurah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge