Apa Kata Fiona Tahir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Kali ini membincangkan topik tentang potensi diri untuk berjaya bersama seorang Srikandi yang tidak asing lagi dalam dunia perniagaan. Pada hari khamis bersamaan 18/12/2014 saya telah berpeluang dalam mendapat sedikit review mengenai kerjaya seorang jutawan bersama dengan Fiona Tahir. Nak cerita pasal latarbelakang Kak Fiona Tahir mungkin makan masa sedikit sebab beliau pun ada blog jadi boleh la singgah ke blog fiona tahir.

fiona tahir

Apa Kata Fiona Tahir kepada Hafizi Hamsan:

1- Umur 30 tahun bakal jadi Jutawan.

Dalam kehidupan ini dik, kita perlu fikir diluar kotak kehidupan bukan terlalu takut untuk keluar dari kepompong hidup. Jika kita telah berhabis duit untuk mendapatkan diploma sebanyak rm10000 dan sambungan kepada ijazah sarjana muda sebanyak rm20000 jadi jumlah keseluruhan adalah rm30000 tapi adik hanya kejar kerjaya yang sebanyak rm3000 sudah tentu tidak berbaloi dan tidak akan bergelar jutawan.

2- Jangan putus asa dalam perjuangan.

Dalam perjuangan, adik kena fikir kemana hala tuju adik selepas ini? Adakah adik ingin makan gaji hinggakan dalam simpanan adik tidak pernah cecah rm10000? Itu betul kata kak fiona, kena ada kemajuan dalam diri sendiri, kena yakin dan selalu puji diri sendiri dihadapan cermin yang bakal memberi keajaiban kepada saya.

3- Jaga hubungan dengan Allah S.W.T.

Dalam menjaga perhubungan perlu ada keikhlasan dan kesungguhan dalam melakukan segala perbuatan. Elakkan dari sifat iri hati, dengki-mendengki, dan jangan muda lupa diri.

Sekarang saya ingin berjaya dalam “CWA-Islamic Wealth Advisor -CIMB-Principal”

mentor fiona tahir

Muhammad Hafizi (016-3776826)- Ikhlas dalam menjaga amanah ALLAH S.W.T. Ameen semoga dapat berjaya bersama kak fiona tahir. #fionatahir #hafizihamsan

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

6 thoughts on “Apa Kata Fiona Tahir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge