REVIEW PRODUKSANTAITRAVEL

The Shore Oceanarium Phase 2 Berinovasi Baru

The Shore Oceanarium Phase 2 Berinovasi Baru kini sudah beroperasi bermula 1 December 2019. Bagi yang belum baca The Shore Oceanarium Phase 1 boleh klik sini ye. Tempat yang menarik Di melaka ini dapat memberi peluang anda beriadah bersama keluarga.

Bersama keluarga Di the Shore
Mendidik Anak anak untuk lebih pintar

The Shore Oceanarium Phase 2 ini berkonsepkan Oceanarium’s Aquarist Lab lebih berunsurkan pendidikan. Disini kita dapat melihat cara pemuliharaan ikan dan kitaran pemakanan ikan. Terdapat ‘Genomic DNA Extraction’ spesis ikan yang boleh bersinar dalam kegelapan.

Phase 2 Oceanarium
Banyak aktiviti baru yang ada Di phase 2

Dengan adanya penambahbaikan ini ibu bapa dapat menerangkan kepada anak anak tentang hidupan laut. Disamping itu, terdapat schooling fish tunnel, ray tunnel, music sound of sea, infinity aqua room, underwater cultural remix mural art,and kids dome aquarium. Jom tinjau sedikit gambar yang dapat diambil semasa di phase 2 the Shore Oceanarium.

Lain lain aktiviti

Kesemua The Shore Oceanarium Phase 2 Berinovasi Baru ini membelanjakan kos sebanyak RM 3 juta. Akan tetapi harga tiket Oceanarium tetap sama seperti biasa. Ini bertujuan bagi memberi peluang semua lapisan kewangan untuk merasainya.

Acara tarikan bersama ikan duyung

Harga untuk dewasa RM40, kanak kanak berumur dari 3-12 tahun RM30, dan warga emas berumur 60 tahun keatas RM30. Dan setiap pembelian akan percuma tiket VRAR. Untuk pengalaman VRAR melaka boleh juga baca post sebelum ini. Waktu operasi The Shore Oceanarium Phase 2 Berinovasi Baru adalah setiap hari bermula dari jam 10.30am hingga 9.00pm. Sebarang pertanyaan boleh hubungi 06-2829966 atau oceanariummelaka@gmail.com. Sekian terima kasih dari Saya Hafizi hamsan menulis dari hati.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “The Shore Oceanarium Phase 2 Berinovasi Baru

 • Farida

  Kenapa ada dua phase?

  Reply
  • hafizi hamsan

   Dia dalam satu laluan,cuma phase 2 inovasi lab untuk info pendidikan. Dan ada penambahan specis ikan. Yang masih sama.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge