Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik

Assalamualaikum Dan Salam Indonesia, setiap negara dalam dunia pastinya ada Acara Tahunan. Baru baru ini pihak kementerian pelancongan Indonesia, Batam telah memilih Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik. Batam kini menuju ke arah pembangunan Bandar dengan menjaga kawasan hutannya.

Press Conference Di Sijori Resort & Spa Hotel Batam

Mungkin ramai fikir kenapa Trail Run ini diadakan Di Batam buat pertama kalinya Di negara Indonesia. Antara sebabnya adalah kedudukan yang strategik dengan Singapore Dan Malaysia. Dengan adanya Acara Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik dari rakyat Singapore Dan Malaysia.

Tarikh yang dipilih adalah Pada 7 April 2019 bermula dari jam 8.00 pagi hingga 11.30 pagi bertempat Di Sijori Resort & Spa Hotel,Sekupang Batam Indonesia. Sepanjang Acara ini, para peserta dapat merasai pengalaman mendaki Dan menuruni bukit, denai, Dan jalan batuan. Trail Run batam ini sangat menguji ketahanan fizikal Dan juga mental. Dibahagikan kepada kategori dewasa dan kanak-kanak.

Podium Batam Trail Run 5km

Dikesempatan yang diberi kepada saya oleh pihak Batam saya diberi peluang untuk mengikuti ‘Trail Run’ sejauh 5km. Dalam larian ini kita dapat melihat keindahan hutan batam serta kehidupan orang batam Dan juga wisata terbaru iaitu Tebing Langit.

Antara Tempat Menarik Di Tebing Langit:

Tebing Langit menjadi tarikan pengunjung Batam

Tarikh yang dipilih adalah Pada 7 April 2019 bermula dari jam 8.00 pagi hingga 11.30 pagi bertempat Di Sijori Resort & Spa Hotel,Sekupang Batam Indonesia. Sepanjang Acara ini, para peserta dapat merasai pengalaman mendaki Dan menuruni bukit, denai, Dan jalan batuan. Trail Run batam ini sangat menguji ketahanan fizikal Dan juga mental.

Persembahan Team Cheerleader Ligers Batam

Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik ini dijayakan hasil kerjasama dengan Sijori Resort & Spa Hotel, Karang Tabung Kota Batam, Tebing Langit,wonderful Riau Island, Nestle, Milo, KPJ puteri johor bahru Dan perbadanan pelancongan Indonesia. Dianggarkan seramai 500 orang peserta yang berjaya hadir ke Batam Trail Run 5km dari Indonesia, Malaysia, Singapore Dan Kenya. Peserta diberikan Bid Nombor Dan T shirt khas.

Peserta Dilepaskan Jam 8 pagi
Larian permulaan dari Sijori Resort & Spa Hotel

Acara larian bermula jam 8.00 pagi setelah selesai persembahan kebudayaan serta majlis ucap tama dari pihak penganjur. Walaupun Cuaca agak panas akhirnya peserta terakhir berjaya sampai jam 12.30 tengahari. Maka Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik berjaya dilaksanakan oleh semua pihak.

Barisan penganjur dan orang kuat batam

Terima kasih juga Pada bapak Edi Sustrisno kerana sudi menjemput pihak media dari Malaysia dengan layanan VVIP kepada kami. Serta tahniah kepada pemenang Dan warga batam Indonesia. Semoga terus maju dalam pembangunan Batam. Sekian Terima Kasih kerana membaca dan kongsikan cerita ini ke facebook anda.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

One thought on “Batam Trail Run Bakal Jadi Acara Tahunan Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge