Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga

Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga adalah jalan terbaik untuk memastikan Ahli Keluarga anda ada pendapatan untuk menyambung kehidupan mereka daripada hidup susah. Ramai yang lari dari saya agen takaful sebab mereka rasakan premium yang saya tawarkan membebankan mereka sebab perlu bayar bulanan. Ye setiap kehidupan perlukan perancangan lebih awal,jika anda seorang ketua keluarga semesti anda perlu bertanggungjawab kepada ahli keluarga anda. Mudah sahaja dengan Hibah Takaful IKHLAS anda boleh bela keluarga anda bila anda sudah meninggal dunia. Tak percaya? Dalam islam pun digalakkan untuk simpanan hibah sebagai penyambung warisan.

 

Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga Ingat dan Ingat apabila ketua keluarga meninggal dunia, rumah yang di atas nama suami perlu mengikut syarat faraid. Sebagai contoh,Jika suami sudah tiada mak ayah, dan tiada anak lelaki, maka warisnya ialah isteri serta adik beradik si suami. Itu adalah konsep Islam, mesti diwariskan harta semasa hidup. Jika tiada harta pusaka dengan Simpanan Hibah kita dapat wariskan sejumlah pendapatan kepada penama hibah. Berbalik pada pembahagian rumah, contoh rumah harga RM500,000 (Harga rumah mesti itu harga pasaran ye)

 

——>Bagaimana cara dan syarat pembahagian dimulakan?

1- 1/4 hak milik isteri tercinta,jika anda cinta lah, selebihnya akan menjadi milik adik beradik si suami. Selebihnya boleh bertanya pada yang pakar dan profesional dalam hal ini, saya hanya tahu Hibah simpanan sahaja dengan premium bermula RM80 dapat menyelamatkan simpanan anda.

Cara terbaik adalah dengan membawa ke Pejabat Pesaka Kecil dan Semua waris akan berbincang,bagaimana ingin agihkan :

——> ANTARA SITUASI YANG MUNGKIN BERLAKU:

 

1) Jika mereka setuju untuk melepaskan hak, semua 100% milik si isteri. Alhamdulilah proses ini akan menjadi mudah untuk anda. Tapi tidak semua setuju dengan hak 100% yang ada dapat,pasti dan pasti ada yang cemburu dan saja timbulkan hak mereka sendiri. Sekarang zaman orang boleh putus sedara kerana duit.

2) Jika waris lain menuntut hak keatas Si isteri hendaklah diberikan dalam bentuk wang Jika bahagian adik beradik RM200,000. Maka isteri hendaklah membayar sejumlah itu kepada mereka yang tuntut.Tapi kalau tiada duit? Apa perlu anda buat jika ianya berlaku ialah rumah tersebut perlu dijual dan duit hasil jualan rumah itu perlu diagihkan ikut faraid Rumah.

Tetapi adakah Hari ini suami anda meninggal kemudian RUMAH YANG BERNILAI RM500,000 tersebut boleh dijual dalam masa 3o hari? atau 30 Jam? atau 30 Saat? sudah tentu ianya makan masa yang kita sendiri tidak tahu. Kecuali jual dengan Harga yang rendah dari Harga pasaran. Kasihan isteri ANDA.

——> Bagaimana Saya sebagai Suami Ingin Memastikan Isteri & Anak-anak saya terjamin?

Dengan Hibah Takaful IKHLAS serendah RM80

Daftar sekarang Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga!!!

Daftar sekarang Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga!!!

Apakah Langkah yang Terbaik untuk Selamatkan Keluarga Anda?Cadangan saya ambilah Hibah Simpanan Takaful IKHLAS Serendah RM80 dapat wariskan keluarga bermula RM100,000 hingga RM3.5 Juta (tertakluk dengan umur & syarat takaful IKHLAS). Jangan abaikan peluang ini cepat dapatkan satu keluarga satu program hibah keluarga serendah RM80.

Harga Asal RM97
Harga Asal RM97
Harga Terkini RM80/bulan (Harga Promosi)

Kenali produk yang terbaik untuk menyelamatkan Harta Kita daripada tidak dapat diagihkan mengikut kehendak kita. Tapi dengan Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga sedikit pendapatan anda bulanan untuk memastikan keluarga anda boleh teruskan pendapatan dengan pampasan Hibah yang telah anda buat. Jadi apa yang anda perlu tunggu lagi,cepat dan pastikan keluarga anda telah memiliki akaun Hibah Takaful IKHLAS dengan Tuan Hafizi (Pakar Hibah Malaysia – 0136265107)

Sebagai langkah selamat dan terbaik adalah dengan mengambil takaful yang jumlah pampasan kematian/ TPD yang melebihi RM500,000. Apabila berlaku kemalangan musibah anda disahkan meninggal dunia, dengan duit pampasan boleh digunakan untuk membayar hak hak waris lain dan dapat menampung kos sara hidup anak anda dan keluarga. Mudahkan dengan Hibah Simpanan, jadi jom mulakannya dari sekarang. Daftar segera dengan Hibah Takaful IKHLAS dengan Tuan Hafizi (Pakar Hibah Malaysia – 0136265107).

Langkah Mudah untuk Mewariskan Hibah kepada Keluarga Anda:

1) Share & Like fan page Cara Hibahkan Harta Kepada Keluarga.

2) Tag 2 orang nama rakan anda diruangan Komen.

3) Buat appointment dengan Hibah Takaful IKHLAS dengan Tuan Hafizi (Pakar Hibah Malaysia – 0136265107)

4) Lepak dan sharing kemahuan anda dan kemampuan anda bersama Hibah Takaful IKHLAS dengan Tuan Hafizi (Pakar Hibah Malaysia – 0136265107)

5) Sign Polici Hibah Takaful setelah anda berpuas hati, Ingat bukan saya yang untung tapi ini untuk menjamin kehidupan anda.

Seperti di atas, hak adik beradik lain ialah RM100,000.Jadi gunakan wang tersebut untuk bayar adik beradik yang lain. Itu pun dengan syarat mereka bersetuju

Cara ini yang paling kurang efektif dan tinggi kosnya:

Cuba buat kiraan, Polisi bernilai RM300,000. Kita amik contoh umur anda sekarang 30tahun (berkahwin & anak satu) selepas 10 tahun kemudian tetap RM300,000 (Nilai Hibah) tapi dengan Hibah Takaful IKHLAS berserta simpanan ada nilai simpanan anggaran RM50,000 ke RM100,000 ikut harga bulanan tambahan anda. Maklumat lanjut buat appointment dengan saya.Manakala untuk rumah, keadaan Tahun demi tahun akan naik. Contoh, Rumah RM200,000 sekarang tapi 10 tahun kemudian sudah menjadi RM250,000-RM300,000

Jadi dengan apa yang anda sediakan sudah dapat membantu isteri anda menyelesaikan Masalah jika anda sudah meninggal dunia. Sekiranya anda belum memiliki rumah sendiri tidak semestinya anda tidak boleh ambil Hibah simpanan. Ianya lebih bagus jika anda ambil demi menjaga pendapatan untuk anak-anak anda.

(Testimoni Situasi )Di sini penting memahami instrumen ini dalam merancang harta peninggalan anda.

 

Gambar Hiasan (Pampasan Hibah Kepada Waris)

REAL CASES

“Satu keluarga di Kedah,Keluarga hanya ada anak perempuan sahaja,Si suami tiba tiba meninggal. Adik beradik belah si suami mula berebut ingin hak mereka di rumah tersebut. Kesudahannya, isteri yang baru kehilangan suami terpaksa menjual rumahnya kerana tiada wang untuk diberikan serta suami tidak merancang harta pusaka”

Sedih kan?

Inilah realiti

Orang kita, cerita tentang pengiraan faraid mengalahkan ustaz

Tapi apabila dapat duit, terus hilang entah ke mana

Mereka lupa, hak itu datang dengan tanggungjawab berat menjaga si balu dan anak anaknya

Hukum faraid sudah adil dan cantik, tapi si penunggang agama mempalitkan dengan kotor dan kudis

Jika risau keadaan berlaku sebegini, Merancanglah harta anda

Tutup ruang untuk berlaku perkelahian dan orang tersayang anda dizalimi suatu hari nanti

Zahirkan kasih sayang anda dengan rancang harta pusaka sekarang

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “Cara Hibahkan Harta Untuk Keluarga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge