Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini

Letupkan melalui Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini bermodalkan usaha dan modal yang murah.Sejak kebelakang ini Sales perniagaan online saya berkurangan ini adalah masalah Terbesar bagi Peniaga Online macam saya ini. Ye memang betul ada pelbagai cara untuk berjaya dan berjaya dalam Dunia Peniagaan. Bukan nak tipulah kalau kita ada niat yang baik semestinya kita akan jumpa dengan orang yang terbaik macam Sifu Khairi iaitu owner kepada Bisnes Marketing Malaysia. Sebelum anda mulakan perniagaan anda di Facebook?anda kena tahu bahawa Facebook bukan tempat untuk menjual tapi tempat untuk berehat dan santai.

Tapi dan tapi,bagaimana saya boleh terjebak dengan Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini adalah dengan bermulanya sales offline saya sebagai usahawan biasa sahaja. Kenapa anda kena percaya cakap saya ini? kerana saya dah selidik cara pembelajaran oleh Tuan Khairi ini memang the boom sebab beliau IKHLAS dengan ilmu manfaat beliau. Saya pasti hidupnya sentiasa tenang dengan kerjaya beliau. Ok,benda senang yang penting kena ada keyakinan,kepercayaan,dan pengorbanan. Kita hari ini berjaya bukan sebab kita kaya tapi sebab kita usaha dengan IKHLAS.

Antara Cara Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini;

Letupan#1 Tingkatkan Bilangan Leads

Nak dapatkan 10 nombor teleofn prospek atau emel dengan berdesup-desup?Tambah bilangan leads. Tapi nak minta leads tak bolehla minta sedekah, perlu berikan sesuatu kepada prospek sebagai pertukaran kepada leads. Cara senang dengan tawarkan free give seperti ebook, report, case studies,kupon, katalog, template, free trial dan banyak lagi.

Letupan#2 Tambahkan Bilangan Pelanggan Baru

Apabila anda sudah ada leads, jangan fikir prospek akan terus menjadi pelanggan anda kerana rezeki boleh datang dan cabut lari. Anda belum boleh buat untung lagi. Pada masa ini , prospek baru tahu pasal anda,mungkin tak tahu pasal anda lagi. Anda hanya perlu mengaktifkan prospek kepada pembeli. Maksudnya, berikan satu offer yang boleh membuatkan mereka beli pada harga yang rendah terlebih dahulu.

Contoh mudah adalah perkhidmatan hosting GoDaddy. Mereka mengenakan caj serendah rm9 untuk harga domain website.

Letupan#3 Besarkan Margin Jualan

Berbalik kepada GoDaddy tadi, bisness mereka tak akan berkembang kalau hanya offer harga domain RM9 sampai bila-bila. Sebenarnya,mereka ada tawarkan banyak lagi untuk meningkatkan nilai RM tadi.

Macam mana caranya?Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini?

GoDaddy membesarkan margin jualan dengan upsell. Sebagai contoh,jika anda telah order domain berharga RM9,sistem website mereka akan menawarkan perkhidmatan-perkhidmatan lain seperti hosting,design website,atau emel kepada anda sebelum anda pergi ke checkput page.

Bayangkan daripada RM9,margin jualan GoDaddy boleh besarkan sehingga beratus-ratus ringgit dari hanya satu transaksi jualan sahaja.

Letupan#4 Naikkan Frekuensi Jualan

Mana satu yang anda suka?Pelanggan beli sekali atau berkali-kali? Sudah tentu nak berkali-kali kan? Untuk meningkatkan frekuensi Jualan,anda perlu sentiasa membuat follow-up kepada pelanggan baru.

Jom Jadi Team Buss Consulting 013-6265107

 

Selain itu,anda juga boleh:

  • Buat iklan retargeting
  • Letak exit pop-up yang muncul ketika prospek keluar website.
  • emel autoresponder

Ingat, keempat-empat Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini kena buat mengikut flow. Kalau tak ikut satu Letupan, anda tak akan dapat hasilnya. Kena buat dari Letupan 1 sampai 4 ye. Tapi sebelum nak mulan dengan Letupan 1,anda kena ada awareness untuk mendapatkan leads.

Cara yang paling cepat adalah dengan guna iklan berbayar macam FB Ads.

Nak tahu lebih lanjut? Klik link di bawah.

Nak Letupkan Jualan Dengan FB Ads?

Dah 11,000 Orang Join. Anda Bila Lagi?

Join SEKARANG

 

 

 

 

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

One thought on “Gunung Berapikan Sales Anda Dengan 4 Letupan Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge