Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Melaka 2017

Assalamualaikum perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Melaka 2017 untuk rakyat melaka beragama Islam. Alhamdulilah kita masih diberi peluang bagi sama sama menyambut bulan ramadan bersama keluarga dan sahabat andai. Tahun hijrah bersama 1438H merupakan tahun mencabar bagi ekonomi negara kita. Erm macam macam turun naik kita rasai seperti mata wang ringgit,harga pasaran minyak, dan banyak lain yang kita tahu.

Kalau dibandingkan Bulan Ramadan tahun 1437H / 2016 dengan ramadan yang bakal kita jalani selama sebulan pada kali ini tahun 1438 H / 2017 akan dapat keberkatan dari Allah S.W.T. Mungkin tahun lepas kita berpuasa dengan pembaziran sewaktu berbuka,azam kali ini belum terlambat untuk kita belajar bersederhana kita berbuka puasa. Ye memang nafsu makan susah untuk kita kawal,tapi dengan ibadah puasa perintah Allah S.W.T. kita dapat memdidik diri sendiri untuk belajar bersabar dalam segala hal.

 

Jika dulu anda masih bujang,tapi kini sudah berumahtangga ianya bukan mudah lalui. Sebagai sebuah keluarga yang mengalami proses pengenalan dan kesesuai diri. Perkara penting adalah keserasian dalam melaksanakan seruan Illahi. Ramai yang merasakan didikan awal untuk anak anak berpuasa kurang diterapkan dalam diri anak anak. Erm ada yang merasakan anak mereka belum sampai waktunya tapi ingat jika kita tidak bijak mencari jalan bagi mendidik anak-anak kelak hari mereka tidak kenal erti berpuasa.

Oklah,cukup setakat itu nasihat dan perkongsian untuk kebaikan semua. Boleh semakĀ Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Negeri Melaka 2017 dekat link ni. Selamat berpuasa dan Salam Ramadhan 1438H / 2017. Jangan merasa ibadah satu bebanan,tapi jadikan sebagai Saham Akhirat yang kelak membantu kita. Panjang panjang kan cerita saya ini dengan klik share dan post di Facebook Anda. InShaa Allah setiap share ada ganjaran kelak. Ameen.

Sekian Terima Kasih.

Hafizi Hamsan Network

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge