SANTAIUncategorized

Kecewa Dengan Harga “Parking” Di Malaysia

Sehebat mana Malaysia Maju tapi rakyat masih Kecewa Dengan Harga “Parking” Di Malaysia? Salah satu punca ramai yang lebih suka parking secara haram atau menyebabkan kesesakan lalu lintas. Kenapa aku tidak berpuas hati dengan Sistem Tempat Letak Kenderaan di Malaysia kerana tidak ada istilah Percuma YERR. Salah satu tarikan dan potensi kepada Dunia Luar akan melihat Malaysia sebagai tempat pelancongan yang sangat BEST tapi sebaliknya Parking pun kena bayar dan paling teruk parking dari orang yang tidak bertanggungjawab. Boleh dikirekan sebagai Along Parking larh, kau masuk je kawasan parking die kau kena bayar dulu BRO kalau tak?NO PARKING HERE atau kereta kau diberi Free Art.

jimat-duit
Hidup bukan nak bayar parking je!

Kecewa Dengan Harga “Parking” Di Malaysia terutama jika anda orang melaka atau orang yang datang ke melaka semestinya akan mengalami Masalah ini. Bagi aku, bukan tak mampu nak bayar tapi sikap penjaga parking tersebut terlalu bajet macam Good good jer dan langsung tak ada Bahasa sebagai peniaga langsung. Yang mereka tahu dapat duit dan duit serta duit bagi mengaut keuntungan.

parking-tiket-mesin

Kalau anda masuk je ke Melaka berhati hati lah bila parking dan jika anda nak pergi ke area Mahkota Parade atau Dataran Pahlawan tak yah nak parking bawah jambatan yang konon dikawal rapi oleh M*** tapi sebaliknya yang jaga tu orang yang lagak macam Tuan Tanah je padahal duduk bawah jambatan jer. So orang yang luar melaka fikir fikirlah nak parking situ, pilih area dalam Mahkota Parade walaupun RM3 tapi sekurang-kurangnya kita berinteraksi dengan mesin yang penuh SOPAN dan SANTUN yer.

parking-mahkota-parade

Aku bukan nak burukkan tapi Kecewa Dengan Harga “Parking” Di Malaysia dan nak kasi sedarkan mereka-mereka yang amik kesempatan kepada kita kita yang datang untuk enjoy tapi awal awal dah spoil kan mood. Betul tak? so sama-sama kita ingatkan kepada yang belum kena. Setakat ni yang aku rasa AEON BANDARAYA MELAKA lah paling AAA kalau nak parking JIMAT dan SELAMAT.

aeon-melaka
Parking serendah RM1 dan free

Sekian Terima Kasih. Jumpe di next cerita dan review lagi.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

5 thoughts on “Kecewa Dengan Harga “Parking” Di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial