Cara Gandakan KWSP Dengan Cimb Wealth Advisor CWA

Cara Gandakan KWSP Dengan Cimb Wealth Advisor CWA adalah topik sebelum menjelang GST. 1 April 2015 merupakan tarikh keramat buat semua rakyat Malaysia sebab kelahiran GST di Malaysia. Betul atau tidak ianya tetap akan dilaksanakan oleh Perdana Menteri Malaysia. Kenapa kita perlukan GST? itu semua kena tanya mereka yang mentadbir atau kastam.

KWSP
JADIKAN IANYA SATU KENYATAAN

 

Cara Gandakan KWSP Dengan Cimb Wealth Advisor CWA melalui akaun satu anda. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) seperti yang kita tahu lingkungan faedah adalah 6%. Di sini saya ingin mengajak anda untuk menceburi bidang pelaburan yang berlandaskan syariat Islam yang telah dilaksanakan oleh Cimb Wealth Advisor (CWA). Jika anda ada kesedaran dalam simpanan anda kenapa tidak anda memilih pelaburan dengan CWA. Jika dikira anda akan dapat tambah dari KWSP anda dengan membuat pindahan sebahagian untuk simpanan pelaburan.

Antara Borang yang perlu ada untuk Cara Gandakan KWSP Dengan Cimb Wealth Advisor CWA atau CIMB-PRINCIPAL ASSET MANAGEMENT BERHAD adalah seperti:

1- BORANG PERMOHONAN PENGELUARAN PELABURAN AHLI (PENTING)

2- BORANG “TRANSACTION FORM” (PENTING UNTUK ANDA DAN SAYA CWA CONSULTANT)

3- BORANG “CLIENT REGISTRATION FORM” (PENTING UNTUK ANDA DAN SAYA CWA CONSULTANT)

4- BORANG “ACCOUNT OPENING FORM” (PENTING UNTUK ANDA DAN SAYA CWA CONSULTANT)

perunding kewangan malaysia

Jadikan pelaburan sebagai simpanan anda untuk keluarga anda. Fikirkan yang terbaik sebelum terlambat. Hubungi atau wasap untuk pertanyaan lebih lanjut 013-6265107 (24 hours).

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

8 thoughts on “Cara Gandakan KWSP Dengan Cimb Wealth Advisor CWA

  • April 1, 2015 at 9:18 am
   Permalink

   setiap tujuan utk pelaburan semestinya boleh ikhwan fahmi, kalau berminat nak tanya lebih lanjut boleh wasap..sya 0136265107.
   kebiasaannya prospek pelabur die akan membuat pengeluaran untuk pelaburan sebanyak 10-15% dari nilai keseluruhan. kalau ikut nilai rm20000 saya syorkan rm5000 untuk pelaburan di CWA selepas 5 tahun akan nampak pulangan yang sah di sisi syarak. Simpanan utk bulanan CIMB wealth advisor ada menggunakan auto debit.

   Reply
  • April 14, 2015 at 9:23 am
   Permalink

   Terima kasih encik hanafi, betul tindakkan encik, sekarang ni kalau tiada simpanan tetap maka tiada la simpanan pesaraan berjumlah 2 juta.

   Reply
  • April 21, 2015 at 2:03 am
   Permalink

   betul..tu suri,yang penting kita kena ada simpanan tetap bile mase dah tua ada simpanan yg mampu tampung 7 keturunan..

   Reply
  • April 23, 2015 at 2:59 am
   Permalink

   yeke ke suri melaka area mane? nanti kalau ada event leh ajak sekali. hehehe

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge