Resipi Kek Span Malaysia

Resipi Kek Span Malaysia adalah resipi ringkas untuk anak-anak muda yang ingin mempelajari cara-cara membuat kek dengan mudah. Resipi Kek Span Malaysia perkongsian yang sihat dan lebih mesra alam. Resipi Kek Span ini boleh dijadikan sebagai penjana pendapatan anda. Lebih jimat dengan membuat sendiri dan lebih yakin dengan hasil tangan sendiri.

Kek span ini boleh dibuat dalam pelbagai perisa seperti pandan, coklat, strawberi , dan pisang.

kek span malaysia

Antara Bahan Resipi Kek Span Malaysia:

6 biji telur ayam
2 sudu teh patash
1 mangkuk gula pasir kasar
1 mangkuk air sejuk
1 tin susu cair
1 mangkuk tepung gandum

Cara-cara buat kek span:

pertama sekali dimulakan dengan Bismillah dan masukkan gula dengan mencampurkan satu mangkuk air hingga cair (perang). Pukul telur hingga kembang dan naik, lepas itu masukkan tepung gandum dan patash. Kemudian masukkan gula yang sejuk tadi barulah masukkan susu air. Majerin dipukul sampai naik dan masukkan putih telur dalam adunan tadi.

hebat

” Selamat mencuba ye rakan-rakan”. Assalamualaikum.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “Resipi Kek Span Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge