Cara Pantas Jadi Kaya Di Facebook

Assalamualaikum dan Salam Seluruh Dunia kepada yang membaca entry kali ini, kalau dulu ramai yang menggunakan perkhidmatan surat yang ditulis untuk diposkan kepada rakan-rakan dan orang yang tercinta. Selain surat ada yang guna postcard tapi kini semua itu telah menjadi bahan ketawa jika ada yang menggunakannya tapi jangan risau satu hari nanti mungkin ianya bakal menjadi bahan sejarah dalam muzium. Kalau sekarang siapa yang tiada media social ini sudah tentu dianggap orang yang tidak celik media. Tapi disebalik itu tidak ramai yang ingin mempelajari dan mendalami teknik dan cara pantas jadi kaya di facebook.

facebook

Antara Cara Pantas Jadi Kaya Di Facebook:

1- Dunia bakal digegarkan oleh Facebook, Jadi Ini peluang buat duit.

Seperti yang kita ketahui, fenomena Facebook menular di seluruh dunia bukan disebabkan jaringan socialnya, tetapi disebabkan kekuatan untuk melakukan satu komunikasi atau perhubungan yang sampai kepada orang ramai amnya. Pada tahun 2004 facebook mula diperkenalkan namun tiada siapa sangka Facebook akan menjadi Fenomena yang luar biasa dan kini sudah miliki lebih dari 600 juta pengguna di seluruh dunia yang tegar dengan cara pantas jadi kaya di facebook. Cara pantas jadi kaya di facebook dengan memahami asas sebelum memulakan Facebook Marketing.

2- Mengenali Facebook Marketing dengan lebih dalam.

facebook

Seperti yang kita tahu dalam dunia marketing di Internet, trafik atau kunjungan adalah sumber kehidupan sesebuah website. Setiap pengurusan website menghadirkan kunjungan adalah perkara wajib dilakukan. Pelbagai teknik bagi meningkatkan kunjungan ke website, jadi Facebook Marketing adalah pilihan tepat dan utama. Apa itu Facebook Marketing? Bagaimanakah konsepnya? Apakah yang kita perlukan agar boleh melakukan Facebook Marketing dengan jayanya? Facebook Marketing berasal dari dua perkataan, iaitu Facebook yang bermaksud website. Facebook itu sendiri dan perkataan marketing yang bermaksud pemasaran. Dua perkataan ini cukup untuk memberi makna kepada Facebook Marketing, iaitu kegiatan pemasaran dengan memanfaatkan facebook dengan sebaiknya.

Ada dua cara pantas jadi kaya di facebook dalam kegiatan marketing, iaitu soft marketing dan hard marketing. Soft marketing adalah teknik promosi yang dilakukan dengan “lembut” dan tidak ada unsur paksaan kepada pembeli. Manakala, hard marketing adalah sebaliknya.

3- Tujuan Facebook Marketing.

Ada banyak tujuannya,berikut adalah beberapa tujuan kita lakukan kegiatan Facebook Marketing.

a. Membina Komuniti jadi lebih ramai
b. Saling berhubung antara satu sama lain
c. Mencipta Kredibiliti anda
d. Komunikasi yang sihat
e. Menjual dengan jujur dan tulus dengan membangunkan kedai online di fans page Facebook.
f. Menambah Pengunjung

Sekian Terima Kasih, Assalamualaikum. Anda pembaca yang bijak terima kasih.

Terima kasih buat denaihati network kerana paparan kan entry saya.

Tahniah Hafizi Hamsan

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

4 thoughts on “Cara Pantas Jadi Kaya Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge