Coklat Hari Raya Sedap

Assalamualaikum kepada pembaca setia yang sentiasa menjadi pengunjung tegar. Alhamdulilah kita masih dapat berpuasa bersama teman dan keluarga. Hari ini coklat menjadi sebagai satu makanan yang sering menjadi kesukaan rakyat Malaysia. Lebih dari 80 peratus rakyat memang terbukti suka akan coklat. Anda tidak percaya? Baru-baru ini rakyat Malaysia digemparkan dengan isu Coklat Cadbury tidak halal disebabkan ada pengesanan DNA kurang menyenangkan. Semua orang menimbulkan tanda Tanya kepada Coklat Cadbury samada benar atau tidak isu tersebut. Tapi telah terbukti JAKIM mengesahkan yang Coklat Cadbury Halal pula, tapi bagi orang yang sudah was-was macam saya semestinya tidak akan beli Coklat Cadbury. Tapi itu cerita dah lepas jadi jom lah rakyat Malaysia bangkit untuk memajukan coklat hari raya sedap demi menjana kepuasan untuk perut anda.

 

Coklat Hari Raya Sedap
Coklat Hari Raya Sedap dan murah

 

Bagi saya rasa coklat hari raya sedap ini adalah memang lain dari lain sedap ditambah dengan bertih beras yang ranggup dan menyelerakan. Bila rasa bosan boleh jadi ceria dengan coklat hari raya sedap yang lain dari yang lain. Coklat hari raya sedap ini adalah yang selamat untuk dimakan dan sesuai untuk dipanaskan di dalam oven untuk cairkan coklat tersebut.

5 Cara Nak Menikmati Coklat Hari Raya Sedap:

1- Coklat Hari Raya Sedap ini semestinya dinikmati bersama teman dan keluarga anda.
2- Coklat Hari Raya Sedap ini perlu dimakan begitu sahaja atau dengan roti.
3- Coklat Hari Raya Sedap ini perlu dan boleh ditambah kelazatannya dengan memanaskan atau merendamkannya dalam air panas.
4- Coklat Hari Raya Sedap ini perlu dimakan dengan menggunakan sudu yang keras supaya anda senang untuk menikmatinya.
5- Setelah selesai makan Coklat Hari Raya Sedap ini anda boleh recycle bekas tersebut jadikan sebagai tempat letak duet syling.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

4 thoughts on “Coklat Hari Raya Sedap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge