Tempat Hiking Terbaik Di Malaysia

Tempat hiking terbaik di Malaysia | disini  terdapat banyak yang boleh kita jajahi dan terokainya. Ramai yang tidak minat dengan hiking ni, sebab ramai juga tidak ada masa untuk beriadah ke tempat-tempat yang menarik. Antara tempat hiking terbaik di Malaysia adalah Bukit Lepoh. Bukit Lepoh ini ramai yang tidak pergi untuk hiking tapi lebih ramai membawa anak anak ke kem-kem motivasi di sana. Jadi saya syorkan kepada anda cuba la naik bukit Lepoh sampai ke puncak untuk merasai kesejukan air terjun bukit Lepoh. Masa yang diambil untuk sampai ke puncak air terjun Bukit Lepoh adalah 1 jam mengikut keupayaan seseorang tersebut.

 

Waterfall Bukit Lepoh

Jadikan tempat ini tempat percutian menarik untuk keluarga anda dan sahabat andai anda. Tidak dilupakan juga hargai lah tempat-tempat  yang menarik supaya anak cucu kita dapat menikmati keindahan air terjun di Malaysia.

 

hafizihamsan

Langkah berjaga-jaga ketika menaiki Bukit Lepoh:

1-Pastikan barang berharga anda di simpan rapi supaya tidak berlaku kehilangan.
2-Pastikan anda menjaga percakapan anda dan jangan berkata kasar.
3-Jangan tepuk serangga seperti lebah bunga sekiranya lebah hinggap ditangan anda. Ini bagi mengelakkan anda dari terkena senggat.
4-Sentiasa berzikir dan berdoa agar selamat sampai di puncak bukit lepoh.

Selamat mencuba ke tempat hiking terbaik di Malaysia. Kepuasan datang dari diri anda sendiri untuk merasai keindahan air terjun di Malaysia. 

 

Hiking

Apa tunggu lagi tunjukkan bakat anda untuk sampai ke puncak air terjun bukit lepoh. Siap sediakan diri anda untuk beraksi dengan menguji tahap ketahanan anda dan fizikal anda.  Jom hiking dengan rakan-rakan bagi mengeratkan hubungan persahabatan.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

2 thoughts on “Tempat Hiking Terbaik Di Malaysia

  • June 21, 2014 at 7:24 pm
   Permalink

   terima kasih abi firzha kerana memberi komen yang ikhlas. contoh tempat tu? mana tahu ada rezeki boleh pergi ke sana..hehehe

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge