CONTOH SOALAN ONLINE (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (Jabatan Perangkaan Malaysia) 2020

Assalamualaikum dan tahniah kepada yang bakal menduduki peperiksaan online PERKHIDMATAN AWAM (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (JABATAN PERANGKAAN MALAYSIA) bagi tahun 2020. Mungkin ramai yang tunggu jawatan ini terutama jurusan bidang Matematik dan statistic macam saya. Tunggu punya tunggu sampai dan nak masuk 30 tahun dah. Mungkin ada yang dah nak masuk 40 tahun pun ada. Seperti yang dinyatakan dalam email peperiksaan online bagi jawatan PERANGKAWAN GRED E41 akan diadakan pada 15 Januari 2020 pada jam 2.00 petang hingga 3.00 petang.

Bagi yang layak wajib bersedia dan ulangkaji soalan matematik SPM sebagai senjata untuk menjawab seksyen A- Daya Menyelesaikan Masalah. Bagi grammar untuk menjawab seksyen B- Kefahaman Bahasa Inggeris. Masa yang diberi pun agak tidak memberi peluang untuk berjaya jawab, tapi anda perlu bijak membuat pilihan untuk berjaya. Ingin dapatkan contoh soalan (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (klik Ya)

Contoh soalan ini mungkin dapat memendekkan masa kita untuk ulangkaji serta dapat menjawab dengan yakin dan pantas. Pepatah nak sesuatu yang berharga kenalah berkorban dengan usaha yang tinggi. Bermodalkan contoh soalan yang ramai sudah gunakan dan berhasil lulus. Akan tetapi kita kena ingat rezeki semuanya datang dari Allah S.W.T. Yang penting kita usaha dan tawakal.

Antara CONTOH SOALAN ONLINE (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (Jabatan Perangkaan Malaysia) 2020

CONTOH SOALAN ONLINE (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (Jabatan Perangkaan Malaysia) 2020
  1. Extra Seksyen (Pengetahuan Am) (klik sini untuk mendaftar) – komponen latih tubi mengandungi 90 soalan tambahan khas seksyen A.
  2. Extra Seksyen (Daya Menyelesaikan Masalah) (klik sini untuk mendaftar)- 70 soalan beserta jalan kira untuk memudahkan anda. Nota Matematik dan helaian formula.
  3. Extra Seksyen (Kefahaman Bahasa Inggeris) (klik sini untuk mendaftar)
CONTOH SOALAN ONLINE (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (Jabatan Perangkaan Malaysia) 2020
CONTOH SOALAN ONLINE (PSEE) PERANGKAWAN GRED E41 (Jabatan Perangkaan Malaysia) 2020

Selamat mencuba dan menjawab ya semua calon. Saya doakan anda semua berjaya dan sama-sama kita majukan Malaysia dimata dunia. Amin, sekian terima kasih. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jangan lupa share cerita ini ye. Saya sudah mencuba sangat membantu dan bersedia untuk berkhidmat untuk negara.

hafizi hamsan

Pada tahun 2014 sudah bermula sebagai blogger. Berasal dari Melaka dan berpendidikan Ijazah Sarjana muda (kepujian) Sains Matematik UiTM. Menerima jemputan Rasmi, Food review, Travel review,dan Business review. Setiap Entry yang ditulis mengikut Bayaran yang telah ditetapkan. Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan saya diemail: hafizihamsan@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge