Cara Nak Main 2048

Cara Nak Main 2048 perkongsian tentang virus atau wabak yang semakin menjadi-jadi dalam kalangan masyarakat Malaysia bahkan seluruh Dunia. Betul atau tidak jom “scroll” sampai habis. Apa yang saya ingin kongsikan di sini adalah ilmu mengenai perangsang untuk sel-sel minda.

2048

Cara Nak Main 2048 mesti “download” lah dulu kat “play store” percuma je. Ok, kena tahu jugak siapa yang cipta game 2048, mereka adalah Gabriele Cirulli dan  Github.

2048 strategy

2048

Cara Nak Main 2048 :

1- Bina nombor dari sisi ke sisi

Mulakan “game” dari sisi kiri atau kanan untuk membina beberapa nombor 4 dan 8 sepanjang sisi sebaris samada melintang ata menegak. Ingat gerakkan nombor dalam
arah sahaja ye, ingat tu “only in one direction”.

2048

2-Pergerakan menaik 2048

Sebaik sahaja anda sudah mendapat asas yang bagus di sepanjang sisi, sapu dan runtuh sesetengah saripadanya yang beberapa nombor seperti angka 8 dan 16. Anda juga perlu simpan baris atas penuh dengan nombor yang lebih tinggi yang anda boleh gabungkan ke dalam nilai kumpulan yang besar seperti 256, 512, dan 1024.

2048

 

3-Fokus pada satu bahagian

Sekarang mari kita bina tapak di atas sebelah kanan dengan angka 64 dan 128.Kena teruskan focus pada satu bahagian, kalau tak focus anda akan mengalami kekalahan.
4-Bina rangkaian

Dalam gambar di bawah, menunjukkan ada dua angka 16, 32, 64 dan 128 kan? so kita boleh tambah rangkaian iaitu angka 256 dalam rangkaian kesemuanya.

2048

Win 2048

Sekian Terima Kasih.

Perkongsian

hafizi hamsan

Dikenali dengan Hafizi, seorang yang simple dan cool. Merupakan pelajar Ijazah Sarjana Muda UiTM Shah Alam dalam Bidang Sains Matematik. Dan sekarang seorang Professional Financial , Cimb Wealth Advisor. Call me 0136265107 for set appointment and get more investment for future.

2 thoughts on “Cara Nak Main 2048

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge